Известие

Collapse
No announcement yet.

Не пали след известен престой.!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Не пали след известен престой.!!!

Здравейте колеги, колата е 156-ца 1.8 ТС има газ. От скоро започна да пали много трудно сутрин, както и след известен престой, около час-два. Стартера върти, акумулатора е нов, върти около 10 15 секунди без да пали, понякога се налага 2-ри път да въртя още около 5 10 сек. Колата запалва и е удавена. Мирише на суров бензин и не може да вдигне обороти в началото. След това всичко е ОК. Ако я изгася и запаля веднага няма проблем, пали от половин оборот. Проблемът идва или сутрин или след по дълъг престой. Моля ако някой е имал подобен проблем или идея от какво е да споделя. Сменени са малките свещи преди около 500км. и един маншон от бобина към свещ.

Пробвай да покараш няколко дни само на бензин и ако проблемът изчезне, най-вероятно той идва от газовата.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Ами карах я днес около 30 км. само на бензин, понеже и аз си помислих да не ги меси, но няма разлика, пак не пали.

Comment

обърни внимание дали мирише на газ при този престой .... при дефектирал газов клапан или такъв на изпарителя се отделя газ в всмукателния колектор и дави при палене колата независимо на кое гориво

Comment

Дебитомерът е заминал

Comment

Не знам дали помпата ти е като моята,но аз 2 години така палих,докато не смених оринга в кошницата ,този на регулатора на налягането.Няма такова палене.Оринга е 8*1,75 мисля
            alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
            alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

Започна се, смени това, смени онова.
              Ресетваш ЕКУ-то, караш малко на бензин и гледаш какво става. Гледаш и за грешки. По тях ще познаеш горе-долу къде е проблемът. Ако се оправи - газова. И тогава екото ще те насочва

Comment

Добавка ..... проблема е само при горещо време. Ще видим какво ще каже диагностиката

Comment

Working...
                X